2015. április 18., szombat

Kutyaharapást szőrével - linkajánló

"Bezzeg, ha az én időmben lett volna Internet, vagy nem csak videóról nézhettük volna a filmeket!" De szerencsére a technológia fejlődik, és egyre több lehetőségünk nyílik az angol gyakorlására. Persze az élő angolt követni elég nehéz, ezért jönnek jól a nyelvtanulóknak kifejlesztett oldalak, mint például a BBC Learning. 


Szombat reggel lévén egy átmulatott éjszaka utáni beszélgetést hoztam Nektek, no meg a lehetőséget, hogy kicsit elmerüljetek a brit angol szépségében. A BBC Learning English honlapon jófajta feladatok közül lehet válogatni, van 6 perces nyelvtan, vagy 6 perces hallás utáni feladatsor, ami még szókincset is fejleszt. De ma megnézzük a The English We Speak szekciót, és azon belül is azt,  hogyan mondjuk, "kutyaharapást szőrével" és mindez honnan is ered az angol nyelvben.

Azt javaslom, először az átirat elolvasása nélkül hallgasd végig a párbeszédet, majd ha bizonytalan vagy egy-két részben, másodszorra nézheted a szöveget is. Minden nap 2x3 perc és meg is vagy a hallás utáni értés gyakorlásával. Van bőven miből választanod.

Íme a lecke:

Hair of the dog

Nézz fel a Facebook oldalra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése