2015. április 28., kedd

Könyvajánló a középfokú nyelvvizsgára való felkészüléshez

Egy ilyen esős napon nem is bánjuk annyira, ha otthon maradunk suli vagy munka után és könyvet olvasunk. Ebben a bejegyzésben ajánlok Neked néhány könyvet, amit érdemes beszerezned, ha középfokú angol nyelvvizsgára készülsz. 

Ha mindig azt gondoltad, hogy az angol nyelvtan száraz és nehéz, akkor biztosan nem olvastad még Dohár Péter Kis angol nyelvtan című könyvét. Nekem ez a személyes kedvencem, mert egyértelműen magyaráz, nem megy bele a legeslegapróbb részletekbe, ráadásul vicces is. Tele van példamondatokkal, amiken keresztül gyerekjáték megérteni az összes nagyobb nyelvtani jelenséget. A könyv második felében pedig, a 79 apróságban már nem csak nyelvtani, hanem szókincshasználati jó tanácsokat is kaphatunk a Dover nyelviskola atyjától.

Ha elolvastad a Kis angol nyelvtant, jöhet a gyakorlás. Ha már jól megy az angol, akkor jöhet a kék English Grammar in Use. Ebben a gyakrolókönyvben az a legjobb, hogy minden lecke két oldalas. Egyik oldalon a nyelvtani magyarázat (angolul, de nyugi, nem bonyolult), a másik oldalon pedig a magyarázatokhoz szorosan kapcsolódó négy-öt feladat. Ha végigmész egy leckén és megoldod a feladatokat, tuti, hogy bevésődik az adott nyelvtani jelenség. Szerencsére nem csak nyelvtan, hanem kötőszavak, meg általánosan használt kifejezések tanítását is célul tűzte ki a könyv. Ha már tényleg nagyon profinak érzed magad, a könyv végén találsz egy szép hosszú tesztet, amit ha megoldasz, kiderül, mi nem megy és azonnal oda tudsz ugrani a könyvben. Erre a könyvre mondják azt, hogy MUST HAVE :D

A harmadik és egyben utolsó könyv, amit ajánlok a nyelvvizsgára való felkészüléshez ugyanarra a koncepcióra épül, mint az előző könyv, csak nem a nyelvtant, hanem a szókincset építi és gyakoroltatja. Ez a könyv pedig English Vocabulary in Use. Tökéletesen alkalmas otthoni tanulásra, ha megoldókulccsal veszed meg, és van olyan verzió is, amihez gyakorló CD-Romot is adnak. Egy lecke, két oldal és nagyon-nagyon jó gyakorlatok.

Ha ezeken végigrágod magad és tényleg megoldod a feladatokat, akkor gyerekjáték lesz a nyelvvizsga. Használd ki az esős délutánokat és élvezd, hogy haladsz a célod felé!

Neked melyik könyvek váltak be a felkészülésben? Írd meg, hátha a többieknek is hasznára válhat!

Nézz fel a Facebook oldalra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése