2015. június 5., péntek

És most valami egészen más

Miközben a reggeli tornámat végeztem, azon gondolkodtam, te vajon milyen angol tanuláshoz szorosan nem köthető tevékenységeket csinálsz nap mint nap, amivel szórakozva megy a tanulás? Ráadásul a szórakozásként megélt angolozás nem várt fejlődést is hozhat. Nézzük, én mivel "szórakoztatom" magam!


Mivel nem is olyan rég babánk született, nos, hogy is mondjam, még nem vagyok teljesen felkészülve a bikiniszezonra. A kicsi miatt az otthonról való elmászkálás még nehézkes, így olyan megoldást kellett keresnem a testedzésre, ami otthonról is megoldható. A torna DVD-k nálam nem játszanak, mert egy idő után uncsik és nincsen bennük kihívás. A régi edzőmnek köszönhetően ma már nem elégszem meg a láblengetéssel és a fél kilós súlyzó emelgetésével.

Így került a képbe a Bodyrock tv, ahol rengeteg ingyenes gyakorlatsor közül választhatunk. Az
edzések rendszerint 12 percesek, amik jól illeszkednek egy elfoglalt anyuka napirendjéhez. Ne higgyük azonban, hogy 12 perc sétagaloppról van szó. Ezennel nem mennék bele a HIIT rejtelmeibe, nézz utána, ha érdekel. Annyit mondok, 12 perc alatt is csuroghat rólad a víz.

Szóval eljött a június, amikor is elkezdődött a legújabb kihívás, a 30 napos Fat Burn Challenge. Mivel az egész világ imádja ezt az edzésformát, az edzők angolul tartják az "órákat". Mióta velük tornázom, elképesztő, milyen érdekességeket tanultam. Te tudod, például, mi az angol megfelelője a méltán utált négyütemű fekvőtámasznak? (Burpee) Vagy hogy mondják angolul, hogy kitörés? (Lunge) Ilyen és ehhez fogható érdekes szavak fognak rád ragadni akkor, ha az érdeklődési körödnek megfelelő oldalakat látogatsz szabadidődben.

Te melyik különleges témakör szókincsének vagy birtokosa?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése